No Mosquito Kft.
Az eredményes környezetbarát szúnyoggyérítés kizárólagos magyarországi kidolgozója és megvalósítója.

Média-félretájékoztatás

Egyszerű, de nagyszerű ötleteket sorakoztatunk fel a "Környezettudatos szúnyoggyérítés" mellett, és a módszereinkkel már idáig is sokkal olcsóbbá tettük a szúnyogellenes védekezést.
Kishalak, mint a szúnyoglárvák természetes ellenségeiMégis szomorúan tapasztaljuk a média részéről, hogy nem tesznek különbséget az olcsóbb környezettudatos szúnyoggyérítés és a kémiai irtás között. Még 2013 októberében láttuk, hogy a Balatonon végzett "túl jól sikerült" kémiai szúnyogirtás illusztrálására betették  a Szegeden készített felvételeket, amint szegedi tenyészőhelyeket mintázunk, valamint bemutatták azokat a kishalakat is, amelyeket a szúnyoglárvák természetes ellenségeinek szemléltetésére vittünk a forgatásra.  (Arról nem szólt a felvétel, hogy a felvételen kishalakat lehet látni, az is lehet, hogy a szerkesztők szúnyoglárvának vélték őket?) Az eset óta már több mint félév telt el, a riport után több módon is eljuttatott kritikánkra eddig nem reagált az illetékes média, sőt az interneten azóta is látható a felvétel. Szegedi felvétel - Környezettudatos szúnyoggyérítésReméljük, hogy ezen megtévesztő média magatartás ellenére a tudatosabb emberek előbb-utóbb különbséget tudnak tenni  a kémiai irtás és a szelektív biológiai szúnyoggyérítés, sőt mi több az általunk képviselt környezettudatos szúnyoggyérítés között, amelynek csak az egyik összetevője a mikrobiológiai ágensekkel történő védekezés. A különböző módszerek összemosása a médiában azért is felháborító, mert a  környezettudatos módszer alkalmazásával kapcsolatban még csak fel sem merülhet a hír témája, vagyis az egyéb rovarok tömeges pusztulásának összekapcsolása a szúnyogirtással. Tehát jogosan beszélhetünk félretájékoztatásról és hitelrontásról.
A riport megtekinthető  itt (1'27-1'34).
A szerkesztőségnek írt levél (melyre nem válaszoltak), megtekinthető itt.

Egy másik, idei hírben a 2014. márciusban, megelőzésképpen végzett kezelésnél elmondtuk, hogy milyen hatékony a preventív védekezés, és ezekután nem számítunk nagy szúnyogártalomra. Ugyanakkor a híradóban már alámondásban közölték, a tudományos ismereteket lekeverve, hogy hatalmas szúnyogártalom lesz, és már védekezni kell a szúnyogok ellen.

 

.