No Mosquito Kft.
Az eredményes és környezetbarát szúnyogmentesség kizárólagos kidolgozója és megvalósítója Magyarországon.

Ízelítő munkáinkból

  • Nemzetközi konferencián való részvétel   ( 10 cikk )

    2011 őszén az Európai Szúnyogirtó Szövetség (EMCA) nemzetközi konferenciáján vettünk részt Budapesten. A Szegeden végzett csípőszúnyog-lárva térképezési munkánk és egyéb vizsgálataink eredményeit egy poszteren mutattuk be. A poszter elsősorban a hazai szúnyogirtó szakma jelenlévő vezetői körében keltett nagy érdeklődést. A szegedi kezdeményezésként bemutatott Környezettudatos Szúnyoggyérítést üdvözölték, és mindenképpen követendő példának tekintették.

  • Nádas élőhelyek lárvasűrűség vizsgálatai   ( 1 Cikk )

    A környezettudatos kezelések hatékony kivitelezési módjának megválasztása szempontjából lényeges momentumok, hogy a nádasban egyfelől mennyi lárva él, illetve, hogy azok, a nem egységes szerkezetű és vastagságú nád szakaszokban hogyan helyezkednek el.

  • Laboratóriumi toxicitás-tesztek   ( 2 cikk )

    A mikrobiológiai módszer lényege, hogy a csípőszúnyog-lárvák természetes ellenségeit (Bti vagy Bs baktériumok) vetik be a lárvák ellen, vagyis természetes ellenségeiket, a talajlakó baktériumokat. Fontos, hogy a kijuttatott készítmények toxicitását (hatékonyságát) időnként ellenőrizzük, ezzel is információt nyerünk, mivel megállapíthatjuk, hogy hatásos-e a kijuttatott készítmény az alkalmazott dózisban. Társaságunk ezeket a vizsgálatokat a WHO-irányelvei alapján végzi el.