No Mosquito Kft.
Az eredményes és környezetbarát szúnyogmentesség kizárólagos kidolgozója és megvalósítója Magyarországon.

Szúnyogártalom

A szúnyogártalom

A szúnyogszezon folyamán e rovarok megjelenése rendkívül gyors, nagy tömegű, és időszakos, amit a természetes ellenségeik (pl. denevérek) nem képesek szabályozni*. Ezért van szükség a mesterséges beavatkozásra ellenük.
A kémiai szúnyoggyérítés kockázatos (főleg a fiókanevelési időszakban), mivel valamennyi rovarra ártalmas (és a később felismerhető ökotoxikológiai mellékhatásaik révén minden egyéb élőlényre kockázatos), míg a biológiai védekezés adott koncentrációban alkalmazva csak a csípőszúnyogokra (és púposszúnyogokra) ártalmas. Sok helyütt alkalmazzák a biológiai védekezést, minden látszólagos eredmény nélkül, s a tudatos alkalmazás finomítása nélkül inkább rámondják, hogy nem jó, nem gazdaságos, nem lehet Magyarországon alkalmazni...

Magyarországon belüli és kívüli megfigyeléseink és a tudományos ismereteink alapján kidolgoztunk egy valóban hatékony védekezési módszert (környezettudatos védekezés), mely magába foglal minden olyan tevékenységet, amely megkeseríti a szúnyogok életét, pontosabban a módszer lényege, hogy a szúnyogártalom megjelenése előtt elpusztulnak a szúnyoglárvák. Ennek megvalósításához azonban több ember munkájának összehangolt tevékenységére van szükség, de végeredményként mégis ez a védekezési mód bizonyult a leginkább költségtakarékos eljárásnak.
Elsősorban a hatékonyságra, továbbá a környezet-, és természetvédelmi szempontokra alapoztunk, de az eredmények azt mutatták, hogy a szakértelemmel végzett környezettudatos védekezés költségtakarékosabb is az egyéb módszerektől.