......

Magunkról

A NO MOSQUITO KFT. szakértő cég a környezettudatos szúnyogmentesítés magyarországi kizárólagos szakértője, de vállaljuk (a kémiai módszer ártalmairól való felvilágosítás mellett) a költségesebb, de egyszerűbb kémiai módszerrel végzett imágógyérítés vagy a biológiai módszer szakértését is, a környezet és az emberi egészség megóvásának előtérbe helyezésével.

Mi a szúnyogártalmat nem problémának, hanem kihívásnak tekintjük!

A No Mosquito Kft. szakértő cég 2011 márciusában alakult.
A Környezettudatos Szúnyogmentesítés módszerét doktori tanulmányaink során dolgoztuk ki, kiegészítve ideg-élettani megfigyelésekkel, mely utóbbiak a kémiai szúnyoggyérítés velejárói.
PhD értekezés a Bacillus thuringiensis ssp. israelensis (Bti) tenyésztéséről, és a 1999-es szegedi szúnyogártalomról
PhD értekezés tézisei a Bti tenyésztéséről, és a szegedi szúnyogártalomról
PhD értekezés (letöltés) az ingerület terjedéséről
PhD értekezés tézisei (letöltés) az ingerület terjedéséről

A Környezettudatos Szúnyogmentesítés kidolgozásánál számos újszerű ötlet valósult meg, melyek a korábban leírt tényeket megcáfolták. 
Sok ötletet még nem volt lehetőség alkalmazni, megvalósítani. 

Magyarországi körülmények között is eredményes módszerüket Környezettudatos Szúnyogmentesítésnek nevezték el, mivel nagyban különbözik a biológiai szúnyoggyérítéstől, de még nincs publikálva.

Módszerük hatásaként sikerült az Tisza-folyó árhullámmentes periódusában a szúnyogártalom mértékét radikálisan csökkenteni. A szúnyogártalom mértékének csökkenésével párosul a kémiai vegyszerszórás mértéke, és a költségek csökkenése is.
A Környezettudatos Szúnyoggyérítés mindemellett munkaigényesebb (tehát munkahely teremtő), és speciális szakértelmet kíván.

A Környezettudatos Szúnyogmentesítés alapjául a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási intézetben folytatott tevékenységek szolgáltak, kiegészítve ideg-élettani ismeretekkel. A kutatási eredményeket alkalmaztuk a munkánk során, melyhez lehetőséget biztosított a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.